Vind je Beachvolleybal zo leuk, en wil je er een spreekbeurt over houden?

Wij hebben hier een leuk filmpje van zapp sport. Welke je tijdens je schoolspreekbeurt kunt gebruiken.

Het is gemaakt voor Raïsa en Britt toen zij Nederlands Kampioen werden.

Filmpje ZAPP Sport Raïsa en Britt

 

Wil je een spreekbeurt houden over Beachvolleybal? Hier helpen wij je op weg!

Stap 1. Materiaal verzamelen

Stap 2. Keuze maken van plaatjes en wat je wil vertellen

Stap 3. Uitwerken 

Stap 4. Tips 

Stap 1. Materiaal verzamelen

Als je een spreekbeurt houden moet dan is de voorbereiding van een spreekbeurt erg belangrijk. Veel informatie kan je vinden in boeken, tijdschriften en folders en/of in de Bibliotheek. Let wel op dat je niet zomaar plaatjes van internet mag gebruiken. Sommige plaatjes moet je voor betalen. Op Wikimedia.org kun je gratis plaatjes downloaden. Als je een plaatje gebruikt let dan wel op dat je in je spreekbeurt noemt waar je deze vandaan hebt gehaald. Dit noem je de bronvermelding. Naast Spreekbeurten.info kun je ook veel informatie vinden voor je spreekbeurtonderwerp op Wikipedia.org.

Stap 2. Keuze maken van plaatjes en wat je wil vertellen

Als je het materiaal gevonden hebt, ga je dit lezen. Meestal heb je veel te veel informatie. Voor jezelf moet je nu gaan bepalen wat jij belangrijk genoeg vindt om te vertellen. Daarvan ga je hoofdstukjes maken. Daarmee kun je de spreekbeurt in onderwerpen opdelen. Een paar hoofdstukken en een paar andere onderdelen zoals; vragen stellen/beantwoorden; voorwerpen rond laten gaan. Heel veel spreekbeurten beginnen met de geschiedenis van het onderwerp. Ook een omschrijving(dier) kan goed. Als afsluiting van een spreekbeurt kun je het beste een paar vragen stellen aan de klas.

Stap 3. Uitwerken

Schrijf de spreekbeurt helemaal op.

Lees de spreekbeurt daarna hardop een paar keer voor jezelf voor.

Ga dan een samenvatting maken. Dit doe je door de kernwoorden (belangrijkste onderwerpen) op te schrijven.

Probeer daarna de spreekbeurt zoveel mogelijk uit je hoofd te vertellen. Op je ‘spiekbriefje’ die voor je ligt, heb je de belangrijkste woorden staan.

Tips om de spreekbeurt goed te laten verlopen

Tip 1. In de klas kijken

Blijf zoveel mogelijk de klas in kijken. Probeer niet steeds naar dezelfde kinderen te kijken.

Tip 2. Goed oefenen

Een spreekbeurt duurt ongeveer 10 minuten. Oefen de spreekbeurt een keertje voor je vader/moeder, broertje/zusje of ga je spreekbeurt houden voor de spiegel.

Tip 3. Spulletjes in de klas rond laten gaan

Aan het eind van jouw spreekbeurt de spulletjes rond laten gaan. Doe dat nooit tijdens de spreekbeurt, want dan letten de kinderen niet op jou, maar op de spulletjes.

Tip 5. Duidelijke plaatjes

Plaatjes en tekeningen op het bord. Denk er aan dat iedereen dit moet kunnen zien. Hele kleine plaatjes hebben dus geen zin. Ga het bord niet versieren met allerlei vlaggetjes, bloemetjes en dergelijke. Dit hoort niet bij de spreekbeurt.

Tips tegen de zenuwen

Bijna iedereen die een spreekbeurt moet houden is zenuwachtig. Dat is heel normaal. Volwassenen hebben daar net zo goed last van. Toch moet je doorzetten. Hoe vaker je een spreekbeurt houdt, hoe minder last je van zenuwen krijgt. Dat is ook de reden dat jullie regelmatig een spreekbeurt moeten houden. Je krijgt er meer zelfvertrouwen van. Om je te helpen heb ik een aantal tips voor je:

  • Zorg voor een goede voorbereiding
  • Zorg voor een duidelijk ‘spiekbriefje’ waar je de kernwoorden groot op hebt staan.
  • Oefen thuis een keer voor je ouders/broertje/zusje of voor de spiegel
  • Draag kleding waarin je je prettig voelt
  • Als je gespannen bent, moet je rustig en lang uitademen. Inademen gaat vanzelf. Doe alsof je een ballonnetje aan het opblazen bent
  • Ga je je spreekbeurt houden met behulp van Powerpoint? Klik hier voor meer informatie en tips over Powerpoint en waar je het kan downloaden.

 Veel succes en plezier bij het maken van jouw spreekbeurt, En heb je vragen? Neem contact me ons op...wij weten echt vrijwel alles over beachvolleybal.

 

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video