Administrator

woensdag 29 december 2021 11:52

20211229 - Ingrid Visser award voor beste volleyballer

PB20210824 Raisa Katja NKSinds 2013 wordt de Ingrid Visser award uitgereikt voor de beste volleyballer, volleybalster en het beste talent. Ingrid Visser is 514 voudig volleybalinternational, en is in 2013 als gevolg van een misdrijf om het leven gekomen. Ter nagedachtenis aan haar imposante carrière zijn de awards naar haar vernoemd.

Dit jaar behoort ook de uit Werkendam afkomstige Raïsa Schoon, samen met haar beachvolleybal partner Katja Stam, tot de genomineerden. In haar jeugd pakte ze vele records, en in 2021 won ze op 19 jarige leeftijd het Olympisch kwalificatietoernooi, waarmee ze zich plaatste voor de Olympische Spelen in Tokio. Ook won ze zilver op het Europees kampioenschap en werd ze Nederlands kampioen.

De award wordt toegekend op basis van stemmen van een publieksjury en een vakjury. Als publieksjury kan iedereen stemmen, u dus ook! Ga hiervoor naar volleybalkrant.nl, en ga naar de rubriek ‘Breng je stem uit voor de Ingrid Visser awards 2021’. Namens Raïsa bedankt!

Bijschrift foto: Links Katja, rechts Raïsa na het winnen van de gouden medaille op het Nederlands kampioenschap

dinsdag 24 augustus 2021 23:13

20210824 - Raisa Nederlands sterkste

PB20210824 Raisa Katja NKBeachvolleybalster Raïsa Schoon is met haar partner Katja Stam Nederlands Kampioen beachvolleybal geworden. Op het strand van Scheveningen verdedigde ze haar titel, die ze ook in 2020 wist te behalen, met succes.

Na haar successen in Tokio op de Olympische Spelen en de tweede plaats op het Europees kampioenschap kon nu het Nederlandse publiek genieten van haar spel. Haar clubgenoten Sarah van Esch en Anique Tavenier werden knap 5e, Lynn van Mill en Jill Weeda werden 7e.

woensdag 18 augustus 2021 12:44

20210817 - Topprestaties in aanloop naar NK Beach

Het afgelopen weekend werd top gepresteerd door de beachvolleybalsters uit de regio. Raïsa Schoon uit Werkendam behaalde met haar partner Katja Stam de zilveren medaille op het Europees Kampioenschap beachvolleybal in Wenen in Oostenrijk. Een unieke prestatie voor dit jonge debuterende team.

In de Eredivisie beachvolleybal, die het afgelopen weekend in Almelo werd gespeeld, behaalde het team Sarah van Esch uit Werkendam en Anique Tavenier uit Sleeuwijk voor het tweede weekend in successie de bronzen medaille.

Komend weekend staat het Nederlands Kampioenschap beachvolleybal op het programma. Bij dit toernooi zijn Raïsa Schoon en Katja Stam als eerste geplaatst, en ook Sarah van Esch en Anique Tavenier staan in de top 8 van de plaatsingslijst, hetgeen betekent dat zij op zaterdag mogen instromen. De Werkendamse Lynn van Mill en Jill Weeda starten op vrijdag het toernooi, net als de bij Beachsport Vereniging Werkendam trainende Julia Kee en Rianne Stok.

Het Nederlands Kampioenschap wordt gespeeld op het strand van Scheveningen, het centre court ligt in het The Hague Beach Stadium.

PB20210817 Sarah Anique brons Almelo
Sarah van Esch (links) en Anique Tavenier worden derde in Almelo.

 

PB20210817 Katja Raisa zilver ek wenen
Katja Stam (links) en Raïsa Schoon met hun zilveren EK medaille

dinsdag 20 juli 2021 22:53

20210720 - Unieke records van Raïsa

Olympisch beachvolleybalster Raïsa Schoon zet een unieke reeks leeftijdsrecords neer. Een reeks die niet eerder is vertoond, en die internationaal veel respect afdwingt.

Ze was de jongste deelneemster ooit aan het Nederlands Kampioenschap beachvolleybal voor senioren. Twaalf jaar was ze toen ze samen meedeed in Scheveningen, en gelijk haar eerste wedstrijd won. Ze was de jongste winnares ooit van een eredivisie toernooi, 14 jaar, en op haar 17e won ze als jongste speelster ooit twee keer World Tour goud. Nu is ze, met haar 19 jaar, de jongste vrouwelijke deelneemster ooit bij het beachvolleybal op de Olympische Spelen in Tokio.

De wedstrijden van de Nederlandse beachvolleybalteams zijn te volgen via de livestream op teamnl.org/programma. Raïsa Schoon en Katja Stam spelen op zaterdag 24 juli om 05.00 uur in de ochtend tegen Canada, op maandag 26 juli om 14.00 uur tegen Zwitserland en op donderdag 29 juli om 08.00 uur tegen Duitsland.

PB20210720 Britt en Raisa

Bijschrift foto: Raïsa met haar voormalige partner Britt den Haan, waarmee ze vele malen Nederlands kampioen werd bij de jeugd.

woensdag 14 juli 2021 21:45

20210714 - Raïsa onderweg naar Tokio

PB20210714 uitzwaai raisaOnder grote belangstelling is Olympisch beachvolleybalster Raïsa Schoon uitgezwaaid voordat zij zaterdag op het vliegtuig stapt naar Tokio. Op haar thuislocatie, de Copakadijk in Werkendam, kreeg zij een mooi programma aangeboden. Helaas was haar beachpartner Katja Stam hier geen getuige van, gezien de ontwikkelingen met Corona had zij besloten niet te komen.

Het bestuur van Beachsport Vereniging Werkendam, haar teamgenoten, de kinderen van de vereniging, vele mensen die haar geholpen hebben met haar carrière, haar familie, allemaal waren ze aanwezig. Onder erebogen, gemaakt door de kids, mocht ze de ‘Road to Tokio’ lopen. Allemaal hadden ze een mooie tekening gemaakt. Haar moeder Debora, zelf ook Olympiër, vertelde mooie verhalen bij een indrukwekkende fotoserie vanaf Raïsa’s jongste jeugd. De voorzitter van het bestuur refereerde aan alle leeftijdsrecords die ze de afgelopen jaren heeft gebroken.

Een emotioneel moment was daar toen onder het afspelen van de Olympische Hymne de Olympische vlag werd gehesen door Raïsa’s opa Co Kadijk. Burgemeester Egbert Lichtenberg van de Gemeente Altena sprak motiverende woorden, en overhandigde haar een speldje met het symbool van de gemeente. Haar teamgenoten en vriendinnen overhandigden een overlevingspakket.

Tot slot kreeg Raïsa Japanse les van Yasuko, die ook mooie symbolische en motiverende verhalen vertelde over onder andere de Daruma, een traditionele Japanse pop, symbool voor doorzettingsvermogen en geluk. Als dank had Raïsa voor alle aanwezigen een klein kadootje, waarin zij hen bedankte voor alle steun en support.

Bijschrift foto: Raïsa leerde wat Japanse woorden van Yasuko.

dinsdag 29 juni 2021 21:00

20210629 - Raïsa Schoon en Katja Stam Olympisch Beachvolleybalsters

Ze haalde met haar partner Katja Stam de internationale pers, stond in vrijwel alle landelijke dagbladen, was te zien op de nationale televisie en op heel veel websites, de social media ontploften bijna. Waarom? Omdat het zo mooi was, zo uniek, en ook zo verdiend. Raïsa Schoon uit Werkendam en Katja Stam wonnen met Nederland het Olympisch Kwalificatie Toernooi, en daarna dwongen ze in een onderlinge play-off tegen landgenoten Marleen van Iersel en Pleun Ypma het ticket af, waarmee ze naar de Olympische Spelen in Tokio gaan. In navolging van haar moeder Debora, die op de Olympische Spelen van Atlanta en Sydney stond, mogen Raïsa en Katja nu Nederland vertegenwoordigen op het meest aansprekende toernooi dat de sport kent.

PB20210629 Raisa Stam Tokyo
Bijschrift foto: Links Katja, rechts Raïsa

woensdag 23 juni 2021 12:28

20210623 - Werkendamse atleet naar Tokio?

PB20210623 Raisa TokyoBij zowel de vrouwen als de mannen zijn de Nederlandse teams op de CEV Beach Volleyball Continental Cup Final kansrijk voor het behalen van het laatste Europese ticket voor de Olympische Spelen van Tokio. Dat ultieme doel gloort aan de horizon voor de winnaar van het olympisch kwalificatietoernooi dat woensdag begonnen in Den Haag op het strand van Scheveningen. Één van de deelnemers is de Werkendamse beachvolleybalster Raïsa Schoon.

Knock-out
De opzet van de CEV Beach Volleyball Continental Cup Final is anders dan reguliere toernooien op de beachvolleybalkalender. In plaats van dat je alleen voor het succes van je eigen team speelt, strijd je nu als land voor de overwinning.

Het toernooi wordt gespeeld volgens de single elimination, het land dat de ontmoeting verliest ligt uit het toernooi. Een ontmoeting tussen twee landen wordt gespeeld volgens best-of-three. Het als eerste geplaatste team van Land A speelt tegen het als tweede geplaatste team van Land B en vice versa. Bij een 1-1 gelijke stand zal er een golden match gespeeld worden om de winnaar te bepalen. Voor die beslissingswedstrijd mag de bondscoach elk team samenstellen uit de vier spelers of speelsters die hij of zij ter beschikking heeft.

Sterke landen
Europa is een zeer sterk bezet continent als het om beachvolleybal gaat. Bij de vrouwen doen er elf teams mee aan de Olympische Spelen. Bijna de helft van het totaal aantal deelnemers in Tokio komt dus uit Europa.

Dat betekent ook dat het laatste kwalificatietoernooi enorm sterk bezet is. Ware toplanden hebben slechts één, of zelfs geen plaats kunnen afdwingen. Bij de vrouwen wordt er naast Nederland veel verwacht van Oostenrijk, Polen, Rusland, Spanje en Frankrijk.

Vrouwen
De duo’s Marleen van Iersel / Pleun Ypma en Katja Stam / Raïsa Schoon zijn twee zeer aan elkaar gewaagde teams. Op de ranking van de teams die in Den Haag meedoen staan ze vijfde en zesde. Naast Nederland hebben Spanje (3e en 7e) en Rusland (4een 9e) twee teams in de top-10 staan. 

Tijdens de World Tour van dit seizoen is gebleken dat de Nederlandse vrouwen zich kunnen meten met de wereldtop. Van Iersel / Ypma behaalde tijdens het derde toernooi in het Mexicaanse Cancún de vijfde plaats, Stam / Schoon eindigde in Ostrava (Tsjechië) op die plek. Onderweg naar die mooie resultaten werden internationale topteams verslagen. 

De Oranjevrouwen nemen het in de eerste ronde (achtste finales) op tegen Estland. Van Iersel / Ypma is het hoogstgeplaatste team en speelt tegen Renate Pikk en Juudit Kure-Pohhomov (32e). Stam / Schoon speelt tegen Liisa Soomets / Heleene Hollas (30e). Bij winst op Estland treft Nederland de winnaar van de ontmoeting tussen Spanje en Finland. Dat zal een flinke strijd worden, aangezien die landen ook sterk vertegenwoordigd zijn. In een eventuele halve finale kunnen Oostenrijk en Frankrijk de tegenstanders zijn. De toplanden Rusland, Polen en Tsjechië zijn aan de andere kant van het schema ingedeeld en zijn pas in de finale eventuele tegenstanders.

Mochten de Nederlandse vrouwen de Continental Cup Final winnen dan zullen zij op zondag 27 juni een onderlinge wedstrijd spelen om te bepalen welk team Nederland vertegenwoordigt tijdens de Spelen in Tokio. Een ongelofelijk spannend toernooi dus, maar vooral ook een fantastische uitdaging voor Raïsa Schoon, die een kans heeft om als 19 jarige uit te komen op het meest toonaangevende toernooi van de wereld, de Olympische Spelen.

woensdag 23 juni 2021 12:27

20210622 - Beachtop in Werkendam

Op zaterdag 26 juni, omdat het weer mag, organiseert Beachsport Vereniging Werkendam in samenwerking met de Nevobo, de Nederlandse Volleybal Bond, het eerste beachvolleybal topdivisietoernooi na Corona.

Tijdens deze Lipton Topdivisie zullen topteams bij zowel de heren als de dames Werkendam bezoeken om het na lange tijd tegen elkaar op te nemen. Bij de dames zullen een aantal teams die trainen op de Copakadijk deelnemen, waarmee dit toernooi een extra aantrekkelijk tintje krijgt om  naar te komen kijken, want ook dat mag weer! Publiek is welkom op misschien wel de mooiste beachsportlocatie van Nederland, het clubhuis en de terrassen zijn open. Wel geldt de 1,5 meter regel nog steeds.

De eerste wedstrijden zijn gepland om 9.00 uur, de finales worden rond 16.00 uur gespeeld. De locatie ligt aan de Werkina 1 in Werkendam, er is meer dan voldoende parkeerruimte.

 PB20210622 Copakadijk luchtfoto

woensdag 16 juni 2021 13:13

20210615 - Werkendamsen winnen play-off EK onder 20

Beachvolleybalteam Lynn van Mill en Jill Weeda speelden afgelopen zaterdag in Den Haag om het tweede ticket voor deelname aan het Europees Kampioenschap onder 20 jaar. Dit kampioenschap wordt in juli gespeeld in het Turkse Izmir, als de maatregelen het toelaten uiteraard.

De speelsters, beiden woonachtig in Werkendam en afkomstig uit de opleidingslijn van Kadijk Beach, wonnen beide play-off wedstrijden overtuigend, waardoor zij op dit moment de eerste plaats op de reserveplaats innemen en zij hoogstwaarschijnlijk de mogelijkheid zullen krijgen om in te stromen in het toernooi.

De eerste team namens Nederland nam niet deel aan de play off, dit is een rechtstreekse aanwijsplek door BTN.

De vreugde bij de meiden, die als team ook te bewonderen zullen zijn in de komende eredivisie toernooien, is er niet minder om. Zij bereiden zich voor op een mooie zomer.

PB20210615 Lynn Jill Zuiderpark

Bijschrift foto: Links Jill Weeda, rechts Lynn van Mill op het Haagse Zuiderpark

maandag 07 juni 2021 21:58

20210607 - Wereldprestatie Raïsa Schoon & Katja Stam tegen wereldtop

Beachvolleybalster Raïsa Schoon uit Werkendam heeft met haar partner Katja Stam een topprestatie geleverd op de viersterren Worldtour toernooi in Ostrava, Tsjechië. Dit toernooi was het laatste toernooi waar plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokyo kon worden afgedwongen. Raïsa en Katja trokken zich niets aan van reputaties, en versperden drievoudig Olympisch kampioen Kerri Walsh-Jennings uit de Verenigde Staten de weg naar Tokyo. Ook versloegen zij het Braziliaanse nummer één geplaatste team Agatha-Duda. In de kwartfinale kwamen de jonge Raïsa en Katja (19 en 22 jaar) in een spannende driesetter maar nipt tekort tegen de huidige wereldkampioenen, de Canadese dames Pavan en Melissa.

Met deze topprestatie ligt de weg naar Tokyo nog steeds open voor Raïsa en Katja. Via een Olympisch kwalificatietoernooi, dat in Scheveningen wordt gespeeld, en bij winst een play-off kunnen zij zich nog steeds plaatsen voor de Olympische Spelen.

PB20210607 Raisa Katja Ostrava

Bijschrift foto: Links Katja Stam, rechts Raïsa Schoon

Pagina 1 van 8

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video