dinsdag 29 maart 2022 23:20

20220329 - Beachvolleybalsters Raïsa Schoon en Katja Stam winnen Elite 16 toernooi

BETER KAN NIET

PB20220329 schhon stam RosaritoHet Elite 16 toernooi kan wel de Champions League van het beachvolleybal genoemd worden. In deze door wereldvolleybalbond FIVB georganiseerde reeks toernooien komen de 16 hoogst gerankte teams van de wereld in actie. Ook de Olympische medaillewinnaars nemen deel. Het toernooi werd gespeeld in het Mexicaanse Rosarito.

De Werkendamse Raïsa Schoon en haar partner Katja Stam begonnen het toernooi in de kwalificatie, ze moesten dus al spelen om een plek in het hoofdtoernooi te krijgen. Dit lukte hen, onder andere door het sterke Duitse duo Borger-Sude te verslaan.

In het hoofdtoernooi kwamen ze zo ongeveer de gehele wereldtop tegen aan de andere kant van het net. Braziliaanse topteams en ook Olympisch kampioen April Ross werd verslagen, waarna in de finale werd afgerekend met het Letse duo Graudina/Kravcenoka, een team dat vorig jaar tijdens het Europees Kampioenschap nog met 2-1 verslagen was.

Raïsa en Katja lieten er geen twijfel over bestaan voor wie de titel was, zij wonnen zeer overtuigend met 21-14 en 21-13. Met deze geweldige prestatie zetten zij tevens een reuzenstap op de wereldranglijst, waar zij nu op de tweede plaats staan.

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video