maandag 13 juli 2020 18:35

20200711 - BEACHERS TOPPEN IN DIVISIE

Afgelopen zaterdag was de Copakadijk al weer voor de tweede keer in het na-corona tijdperk het toneel voor de top- en eerste divisie beachvolleybal. Maar liefst zestien teams uit het hele land streden om de podiumplaatsen.

De thuisteams van Beachsport Vereniging Werkendam deden het uitstekend. In de eerste divisie bewees het team Diede van den Broek en Romy Teuling dat ze hun wildcard meer dan waard waren, door een mooie vierde plek te bereiken. Julia Kee behaalde met gelegenheidspartner Yara van de Ven helaas de beste vier niet, maar liet met mooi spel zien wel in deze divisie thuis te horen.

In de topdivisie bewezen zowel Lynn van Mill en Jill Weeda als Anique Tavenier en Danique Timmermans dat zij een plek in deze divisie verdienen. Beiden toonden progressie door aan te kloppen bij de top vier, en uiteindelijk als gedeeld vijfde te eindigen. De winst ging naar de Werkendamse Raïsa Schoon, die met haar partner Katja Stam in de halve finale onder andere haar voormalige partner Emi van Driel overtuigend wist te verslaan, en in de finale de meerdere te zijn van Emma Piersma en Puck Stubbe.

Ook komende zaterdag is er weer topdivisie in Werkendam. Zeker is dat international Raïsa Schoon met haar partner Katja Stam weer meedoet. Ook zullen een aantal regionale toppers meedoen, en tevens komt deze keer de nationale top van de heren naar Werkendam. De wedstrijden zijn gratis bij te wonen, daarnaast zijn de halve finale (15.30 uur) en de finale (16.45 uur) live te volgen via het YouTube kanaal van Beachsport Vereniging Werkendam.

PB20200711 topdivisie

Foto: Weeda Media, John Weeda

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video