woensdag 08 januari 2020 19:13

20200107 - Beachvolleybal Nederlands Kampioenschap indoor

PB20200107 nk indoor

NIEUWJAAR BEGINT MET NIEUWE TEAMS

In Aalsmeer werd het afgelopen weekend een voorschot genomen op een hopelijk mooi en zonnig zomerseizoen. Maar liefst vier teams met roots in Werkendam startten op dit open Nederlands Kampioenschap Beachvolleybal senioren om te strijden om eremetaal.

Julia Kee vormde een gelegenheidsteam met Julia van Esch. Als 22e team kwamen ze het toernooi binnen, moesten wennen, werkten hard, maar eindigden uiteindelijk waar ze begonnen waren, op een gedeelde 19e plaats. Lynn van Mill en Jill Weeda wisten in hun poule twee op papier sterkere teams te verslaan, en dat deden ze op volwassen wijze! Helaas was de derde, zeer ervaren tegenstander een te grote hobbel, maar de meiden toonden aan grote capaciteit te hebben en aan te kunnen kloppen bij de top 10 van Nederland. In die top 10, op de vijfde plek zelfs, eindigden heel knap Danique Timmermans en Anique Tavenier. Als reuzendoders denderden ze door het toernooi, om uiteindelijk pas hun Waterloo te vinden in wedstrijden tegen de nummer twee en één geplaatst.

Een prestatie van formaat werd geleverd door Raïsa Schoon. Andere omstandigheden voor haar, en sinds twee weken een nieuwe partner, Katja Stam, en toch gewoon haar buitengewone prestatie van vorig jaar evenaren. Wederom zilver, haar op deze jonge leeftijd, ze is net 18, vijfde medaille op een nationaal senioren kampioenschap. Alle reden om trots te zijn.

Foto’s: Rechtboven en linksonder Raïsa Schoon, linksboven en rechtsonder Katja Stam, winnaars van het zilver op het Nederlands Kampioenschap Beachvolleybal in Aalsmeer.

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video