dinsdag 27 augustus 2019 21:31

20190825 - BEACHERS PAKKEN PODIUMPLEKKEN

 PB20190825b R D Rwanda

Het afgelopen weekend werd er voor het laatst dit zomerseizoen gestreden om de hoogste eer op diverse beachvolleybaltoernooien.

 

In Zhongwei in China speelde het team Emi van Driel/Raisa Schoon een sterkbezet FIVB 2star Worldtour toernooi. Meerdere deelnemende teams, met name uit Azië, liggen op koers voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo in 2020. De meiden uit Werkendam behaalden op dit toernooi, waaraan 32 teams begonnen, een verdienstelijke 9e plaats, en daarmee 200 punten voor de internationale ranglijst. Hiermee lieten zij wederom zien zeer dicht bij de wereldtop te zitten.

In Rubavu, Rwanda, was het het team Mexime van Driel/Iris Reinders die op het FIVB 1star Worldtour toernooi het goud wist te behalen, door in de finale af te rekenen met Denemarken. Dit dezen ze nadat ze in de halve finale Engeland hadden verslagen, een team waarvan ze de week ervoor in Knokke, België, nog hadden verloren. Een hele mooie gouden prestatie, en een goede promotie voor het beachvolleybal in dit Afrikaanse land.

Dichter bij huis, in Scheveningen, wisten maar liefst twee in Werkendam trainende teams bij de meiden onder 19 de finale te halen van de Junior Beach Circuit Finals. Uiteindelijk ging het zilver naar het team Julia van Esch/Jill Weeda, en mocht het hoogste schavot van het podium worden beklommen door Anique Tavenier/Yara van de Ven.

De komende winter gaan deze meiden ook weer in de zaal spelen, maar ze zullen daarnaast een intensief beachprogramma blijven volgen.

Bijschriften foto’s:

Boven: ‘Winners’ Iris Reinders en Mexime van Driel in Rwanda

Onder: Uitbundig na hun zilveren medaille (Julia van Esch en Jill Weeda) en gouden medaille (Anique Tavenier en Yara van de Ven

PB20190825a E W

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video