vrijdag 12 januari 2018 15:55

30 mrt 2017 Eredivisie Beachvolleybal in Werkendam

Passie voor het beachvolleybal. Daar begint het mee, en dat hebben de Nederlandse Volleybalbond en de promotor heel goed begrepen. Zij zijn het die de organisatie van de tweede ronde van de Eredivisie Beachvolleybal Tour 2017 toegewezen aan Beachsport Vereniging Werkendam.
Een unieke krachtenbundeling met Fort Altena, op drie kilometer afstand van de Copakadijk, de locatie van Beachsport Vereniging Werkendam, gaat leiden tot een bijzonder evenement. Een evenement waar bij zowel de dames als de heren de top van Nederland in actie zal komen. Maar vooral ook een evenement waarbij de gehele regio Altena zal worden betrokken en in beweging zal worden gebracht.
Op een goedbezochte persconferentie ontvouwde voorzitter René van der Giessen de plannen. In aanwezigheid van de wethouder sport van de Gemeente Werkendam John Bakker, van promotor Wilco Nijland en van directeur Sport van de Nevobo Michel Everaert vertelde hij welke doelgroepen bij dit project betrokken zullen gaan worden.
Scholen zullen in beweging gebracht worden. Via sportdagen op het zand zullen zij worden uitgenodigd om dit evenement bij te wonen. Er komt een kids persconferentie, een meet&greet, kinderen kunnen zich opgeven als ballenkinderen. Het eredivisieteam Sarah van Esch en Britt den Haan zullen optreden als ambassadeurs voor deze doelgroep.
Het bedrijfsleven, de overheid en andere stakeholders zullen ook worden betrokken. Het evenement zal er niet primair op gericht zijn om iets te halen, maar vooral om iets te brengen. Het wordt een evenement waar je bij wilt zijn. De jongste eredivisie winnaars ooit, het team Emi van Driel en Raisa Schoon zullen het gezicht naar buiten zijn voor deze doelgroep.
Om het belang van een sterk bezet toernooi te onderstrepen, maakte René van der Giessen bekend dat het prijzengeld dankzij de steun van een betrokken ondernemer verdubbeld wordt ten opzichte van  het standaard bedrag aan prijzengeld voor eredivisietoernooien. Een extra impuls voor spelers om op dit toernooi uit te willen komen.
Op 20 mei 2017 worden de voorrondes gespeeld op de Copakadijk, op 21 mei verplaatst het evenement zich naar Fort Altena. Be there!
 

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video