donderdag 27 december 2018 21:08

20181227 - Weer indrukwekkend

kdb persbericht dec2018Beachvolleybalteam Emi van Driel-Raïsa Schoon zette weer een indrukwekkende prestatie neer op het Nederlands Kampioenschap Indoor Beachvolleybal. Na al eerder twee keer brons en een keer zilver hadden gehaald op een NK,

bereikten ze ook nu weer de finale. Na een 1-1 in sets en verloren met het kleinst mogelijke verschil, 15-13, de derde set tegen het profteam Marleen van Iersel-Joy Stubbe.

Eigenlijk paste het niet in het programma. Een belangrijke zaalwedstrijd in de topdivisie op vrijdagavond. Bekerwedstrijden op zaterdag. Enorme drukke schoolweken. Een tentamen, ook op zaterdag.

Natuurlijk was het lastig in te passen, maar hier train je voor, hier maak je keuzes voor. Een unieke kans om je in een fantastische ambiance te laten zien aan het Nederlandse publiek, en om te doen wat je zo graag doet!

Drie teams van de Kadijk Beach University namen deel aan het hoofdtoernooi. De teams Sarah van Esch-Lynn van Mill en Hannah van Esch-Britt den Haan kwalificeerden zich op vrijdag met twee gewonnen wedstrijden. Een mooie prestatie van deze nieuw samengestelde teams. In het hoofdtoernooi verloren de beide teams helaas twee wedstrijden op rij.

Rechtstreeks geplaatst was het team Emi van Driel- Raïsa Schoon. De winnaars van het zilver op het WK<19 en recentelijk nog actief op de Youth Olympic Games gingen overtuigend van de poulefase naar de halve finales. Hier versloegen ze met duidelijke cijfers het zeer ervaren team Sophie van Gestel-Marloes Wesselink. De zinderende finale tegen de profs Marleen van Iersel-Joy Stubbe kreeg het publiek op de banken. Na een 1-1 in sets was, zoals gezegd, het zilver met een nipte 15-13 in de derde set voor de 18 respectievelijk 17 jarige Emi van Driel en Raïsa Schoon.

Zij kijken terug op een mooi evenement, en kijken vooruit naar het volgende evenement, het FIVB 4 star toernooi, van 2 tot 6 januari a.s. in Den Haag. Hier zullen zij, en ook hun trainingsmaatjes Annemieke Driessen-Sarah van Esch, deelnemen aan de Dela Beach Open.

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video