zondag 21 oktober 2018 13:47

21 Oktober 2018, Olympische droom eindigt te vroeg

kdb persbericht okt a

Het in Werkendam trainende beachvolleybalteam Emi van Driel-Raïsa Schoon nam de afgelopen weken deel aan de Youth Olympic Games, de Olympische Spelen voor jeugd tot en met 18 jaar. Deze spelen werden gehouden in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië.

Via diverse kwalificatieronden bereikten de meiden, met nog

31 teams vanuit alle continenten, dit prestigieuze toernooi. De voorbereiding en de trainingen, ook in Argentinië, liep goed, ze speelden goede oefenwedstijden tegen sterke tegenstanders. Op de eerste wedstrijddag speelde echter de rug van Raïsa op een pijnlijke manier op, en noodzaakte haar de eerste wedstrijd tegen Bolivia te staken. Met grote inzet van de medische staf, en vooral haar doorzettingsvermogen, en de onvoorwaardelijke steun van haar maatje Emi, lukte het hen het toernooi te vervolgen.

Door technisch en tactisch goed te spelen konden de poulewedstrijden tegen Nieuw-Zeeland en Congo gewonnen worden, en kregen ze tijd voor herstel. In de volgende ronde hadden ze pech bij de loting, en kwamen na winst op Paraguay in de kwarfinales Rusland tegen. Tegen deze tegenstander werd de afgelopen jaren al eerder gespeeld in de finale van het EK onder 18 en het WK onder 19. Beide keren was de winst nipt voor de sterke Russinnen, het enige jeugdteam dat al in de proftour speelt.

Emi en Raïsa pakten knap de eerste set, naar later bleek de enige set die Rusland verloor gedurende het gehele toernooi. De tweede en derde set, en daarmee de winst, ging naar de Russinnen. Het is teleurstellend dat door het systeem van loting al zo vroeg tegen deze tegenstander moest worden gespeeld. Dat betekent dat dit toernooi voor de Werkendamsen eindigde met een negende plaats, en een enorme mooie ervaring om deel te mogen nemen aan dit evenement.

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video