zondag 27 mei 2018 22:26

27 Mei 2018, Ook Arnhem prooi voor Werkendams beachduo

kdb persbericht mei2018 b

Na het goud vorige week in Zutphen, was de Eredivisie Beachvolleybaltour dit weekend neergestreken in Arnhem.

Het goud in Zutphen van beachvolleybalteam Emi van Driel-Raisa Schoon, trainend in Werkendam bij de Kadijk Beach University, kreeg hier een indrukwekkend vervolg. In een veld,

waarin de plaatsen twee, drie en vier werden ingevuld door veel meer ervaren en oudere spelers, waarvan er bovendien een aantal ex-international zijn, wisten zij opnieuw het hoogste treetje van het podium te bereiken.

In Arnhem waren de finalisten uiteindelijk dezelfde teams als vorige week. Sophie van Gestel en Marloes Wesselink hoopten logischerwijs op revanche, maar het jonge duo (nog maar 17 en 16 jaar) liet er geen misverstand over bestaan dat zij ook deze finale winnend wilden afsluiten. Dat lukte in twee sets, met de setstanden 21-18 en 21-19.

Komend weekend trekt de eredivisie beachvolleybaltour naar Utrecht, waar de volgende uitdaging ligt voor het duo Van Driel-Schoon. Hier wisten zij nog niet eerder het podium te halen. De week erna spelen zij een belangrijk toernooi in Baden, Oostenrijk, waar zij zich hopen te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen in Argentiniƫ in oktober van dit jaar.

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video