woensdag 24 januari 2018 22:47

23 jan 2018, Beachsportvereniging Werkendam is verdrietig

kbd persbericht jan2018 c

In mei 2017 organiseerde Beachsport Vereniging Werkendam een ronde van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Een groots opgezet evenement, op de locatie van de vereniging, en op Fort Altena, een unieke locatie, een geweldige ambiance, een eredivisie waardig centercourt. 'Het begin van iets groots' werd het genoemd.

Het werd een uniek evenement, een samensmelting ook van cultuur en sport, gesteund door de lokale overheid, bedrijfsleven en heel veel vrijwilligers. Een toernooi waarbij vereniging, de lokale bevolking, en scholen in het land van Altena werden betrokken. Na afloop veel lovende woorden van spelers en officials.

Dit toernooi mag Beachsport Vereniging Werkendam niet meer organiseren van de Nevobo. De vereniging heeft niet eens een kans gekregen. Waarom? Het is voor het bestuur van de vereniging onverklaarbaar, onbegrijpelijk en niet uit te leggen aan leden, sponsoren, lokale overheid en overige betrokkenen. De bond heeft haar kernactiviteit, het organiseren van dit deel van de competitie, uitbesteed aan een promotor. Deze promotor kiest voor het geld dat steden bieden om een dergelijk toernooi in haar stadscentrum te organiseren. Sponsoren zouden bepalen waar de toernooien georganiseerd moeten worden. Vanuit de visie van de promotor begrijpen wij dat. Voor hem is het business, de sport en de ontwikkeling hiervan en de verenigingen staan niet bovenaan zijn lijstje. De spelers mogen artiesten zijn in zijn circus.

De bond zou in overleg met de door hen gekozen promotor het belang van de ontwikkeling van de sport, de competitie en het belang van de verenigingen een prominente rol moeten geven. Guido Davio, directeur van de Nevobo, schrijft in zijn column in het jubileumnummer van VolleyTechno over 'samen spelen', en het 'lokaal versterken van verenigingen'. Voorzitter Peter Sprenger zegt in zijn eindejaarsrede: 'Als bestuur van de Nevobo zijn we ons iedere dag bewust dat de kracht van het volleybal aan de basis ligt, op lokaal niveau bij onze verenigingen. Daar ontstaat het initiatief, daar is de kracht en energie van mensen aanwezig die iets willen betekenen. Die mensen en hun ideeën vormen de basis voor de groei van onze sport.' Al deze mooie woorden blijken in dit geval weinig of geen waarde te hebben.

Via bondsraadslid Ard Kramer krijgen we desgevraagd te horen: 'We realiseren dat dit ten koste kan gaan van locaties bij een Beachvereniging die alles uit de kast haalt om beachvolleybal van zijn beste kant laat zien.' In ieder geval een eerlijk antwoord, maar tevens onbegrijpelijk van een lid van de bondsraad, die er, democratisch gekozen, juist is om op te komen voor de belangen van de verenigingen en haar leden.
De vereniging gaat dit zeker overleven, daar is ze sterk genoeg voor, maar het onbegrip en ja, ook het verdriet, over de ingeslagen weg in relatie tot onze vereniging is er niet minder om.

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video