maandag 22 januari 2018 18:46

21 jan 2018, Nieuwjaarsreceptie

Vrijdagavond 19 januari was op de Copakadijk de nieuwjaarsreceptie.

Een avond speciaal voor alle leden, vrijwilligers, sponsoren en betrokkenen. Gezellig samenzijn, met entertainment van "Ik hou van Holland" spel. Voorzitter Rene van der Giessen keek terug en vooruit met een mooie boodschap. Mijn boodschap voor het nieuwe jaar: Herriner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag! De hele nieuwjaarstoespraak is hier te lezen;

Nieuwjaarstoespraak 2018

Goedenavond allemaal.

Vrijdagavond, bijna weekend, maar jullie mogen eerst nog even naar mijn verhaal luisteren!
Vorig jaar zei ik dat we zelf de slingers moesten ophangen. We deden dat ook, letterlijk, weten jullie nog?
Maar eigenlijk was deze uitspraak, zelf de slingers ophangen, een metafoor van: we willen van alles, maar we zullen het zelf moeten doen. En dat hebben we gedaan!
Bij een beetje nieuwjaarstoespraak kijk je terug op het afgelopen jaar, en spreek je je ambities uit voor het jaar dat voor je ligt. Daarnaast wens je iedereen voorspoed en gezondheid.
Gezondheid, het woord is gevallen. We schrokken afgelopen jaar van het bericht dat Co Kadijk ernstig ziek bleek te zijn. Lymfeklierkanker. Co, altijd gezond, nooit iets serieus gemankeerd, en dan dit. Oneerlijk. Gelukkig slaan de behandelingen goed aan, en is er hoop op herstel. We weten dat het bij meer leden van onze vereniging niet altijd makkelijk is. Gezondheid is niet vanzelfsprekend. Veel sterkte.

Groots, ook een woord dat het afgelopen jaar veel is gevallen. De eredivisie. Dat onze vereniging honderden, zo niet duizenden mensen betrokken wist te maken bij een indrukwekkend evenement, dat hadden we vooraf niet gedacht.
Het begin van iets groots noemden we het. Het begin, omdat we echt geen idee hadden waar het zou eindigen. Een sprong in het diepe, en dan maar hopen dat we konden zwemmen. Het is gelukt, met heel, heel veel inspanning en met heel, heel veel vrijwilligers. Steun van bedrijfsleven en politiek. Dit evenement liet zien waarin Altena groot kan zijn. Wij zijn er waanzinnig trots op, we zullen het nooit vergeten, zeker omdat, en dat wisten we toen niet, het een eenmalig evenement bleek te zijn. Ik kan heel moeilijk kijken naar de laatste beelden van de aftermovie, waarop staat: tot volgend jaar.

Trots zijn we ook op de bedrijventoernooien, de Junior Beach Ranking, en de vele KBSS toernooitjes. De trainingen van jong tot oud, de recreanten die veelvuldig gebruik maken van onze locatie. Breedtesport in optima forma, genieten, echt!
De pakketten bleken een schot in de roos: heel veel korfballers, maar ook voetvolleyers en KBSS-ers maakten gebruik van deze unieke tussenvorm van lid zijn met een duidelijk vooraf omschreven trainings- en toernooiprogramma. Ook onze buren van de tennisbaan wisten de weg naar de Copakadijk te vinden, met een mooie beachtennisdag.
Een record aantal scholen, uit het land van Altena, maar ook van over de rivier, maakten gebruik van onze mooie locatie. Heel veel kinderen maakten kennis met sporten op het zand, en dat was zeker niet alleen maar beachvolleybal. Multisport neemt een steeds belangrijkere rol in de activiteiten die wij aanbieden.

De ster van Werkendam straalde ook ver buiten de grenzen van Altena. Van Agadir tot Vilnius, van Kazan tot Siofok, spelers van onze verenigingen slaan hun vleugels uit! Ook de voetvolleyers waren grensoverschrijdend! Maar ook binnen de landsgrenzen was Beachsport Vereniging Werkendam nadrukkelijk aanwezig op de Dela Eredivisie Beachvolleybal Tour, bij ranking toernooien, divisietoernooien en KBSS toernooien, en niet te vergeten op vele voetvolleytoernooien.
Hele mooie citypromotion, waar Werkendam en jullie trots op mogen zijn!

Ook is onze accommodatie wederom op een aantal punten aangepakt. Het terras voor de loungeruimte is een mooie aanvulling, een heerlijke plek waar tot laat van de zon kan worden genoten.
De lampen in de lichtmasten zijn vervangen, waardoor we ook in het voor- en naseizoen maximaal gebruik kunnen maken van de velden.
En voor je het weet…is het jaar 2017 dan alweer ten einde, en is zelfs alweer de eerste helft van de eerste maand van 2018 afgelopen. Een nieuw seizoen ligt voor ons. Ik heb de klok maar vast op zomertijd gezet. Verlangen naar warmte, letterlijk en figuurlijk.
De kalender voor 2018 krijgt alweer vorm. Mooie activiteiten en nieuwe uitdagingen liggen in het verschiet. Op de Algemene Ledenvergadering, waarvoor ik jullie hierbij nu al van harte uitnodig, zullen we hier inhoudelijk verder op ingaan, maar…om alvast een tipje van de sluier op te lichten: onze kernwaarden zijn; beachen, bewegen, beleven. Hier gaan we een vierde b aan toevoegen. Een doelgroep die zowel sportief als financieel kan gaan zorgen voor een nog betere invulling van onze accommodatie. De eerste stappen zijn gezet, zo zijn we lid geworden van businessclub De Buurman.
Op sportief vlak timmeren we ook aan de weg. We nemen de organisatie het KBSS circuit weer zelf in de hand, omdat de bond dit heeft laten vallen. Breda, Zaltbommel, Ouderkerk ad IJssel, Tilburg, Eindhoven, Sliedrecht… ook dit is mogelijk het begin van iets groots!
De ontwikkeling van het beachvolleybal in Nederland, en voor onze teams, hebben we afgelopen maandag besproken met de voorzitter van de Nevobo, Peter Sprenger. Hij was hier op onze locatie te gast, en zeer onder de indruk van wat hij zag. Hij heeft geluisterd, het werd zelfs een latertje. Mogelijk draagt ook dit weer een steentje bij in de ontwikkeling van onze vereniging en onze teams.

Beste mensen, we zijn het jaar fantastisch begonnen. Een van onze teams werd voor de derde keer achtereenvolgend gekozen als sportploeg van het jaar bij de Powerhouse Sport Awards. En de schaduwen van nog heel veel meer moois werpen zich vooruit. Het werd een stormachtig begin. De windtraining die Debora graag wilde na maanden binnen trainen, liep gisteren een beetje uit de hand. Ook hier weer vrijwillige handen die helpen de schade te herstellen.
Vrijwilligers, we kunnen niet zonder jullie. Bij alles wat we gedaan hebben, doen en gaan doen is jullie toegewijde hulp heel belangrijk en zeer gewaardeerd. Dank je wel daarvoor!
Mijn boodschap voor het nieuwe jaar: Herriner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!

Graag breng ik met jullie een toast uit op het nieuwe jaar.

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video