maandag 22 januari 2018 18:44

3 Jan 2018 - Werkendam team op Worldtour tegen wereldtop

kdb persbericht jan2018

Een meisjesboek werd realiteit in de eerste week van 2018. Beachvolleybalteam Emi van Driel en Raïsa Schoon speelde dankzij een wildcard op de DELA Beach Open, een viersterren toernooi van de FIVB, de wereldvolleybalbond. De wildcard kregen zij op basis van hun behaalde FIVB rankingpunten. Het toernooi werd gespeeld in Den Haag, in het Zuiderpark stadion. Vrijwel de gehele wereldtop was hier aanwezig.

 

Maar hiermee was het meisjesboek nog niet geschreven. Al snel bleek dat de in Werkendam trainende meiden uit zouden komen tegen de wereldtoppers April Ross en Alix Klineman uit de Verenigde Staten. April Ross, idool van deze jonge meiden, beachvolleyballegende, tweevoudig Olympisch medaillewinnares. In leeftijd ouder dan Emi en Raïsa bij elkaar, met een wereld van ervaring.

Natuurlijk was de uitslag van de wedstrijd voor velen vooraf bekend, winnen van dit sterkte team is voor deze jonge meiden nog niet weggelegd, ondanks het bij vlagen verdienstelijke spel dat zij lieten zien. Veelzeggend was echter de reactie van April Ross na afloop van de wedstrijd:

“Ik vind het erg leuk en eervol om te horen dat onze tegenstanders mij als idool en hun grote voorbeeld zien.” Ze had lovende woorden over voor de talenten van de Kadijk Beach University. "Het is ongelooflijk dat ze al op dit hoge niveau acteren, dat is knap. Ze speelden heel netjes en echt alsof ze hier ook echt horen. Die uitstraling vond ik mooi om te zien."

Ross noemde een opvallend kenmerk. "Ze spelen heel volwassen, dat kan eigenlijk niet als je zo jong bent. Ze hebben veel agressie in hun spel, ik verwacht een mooie toekomst voor die twee in het beachvolleybal."

Ook met deze mooie woorden is het meisjesboek nog niet ten einde. Gedurende het toernooi bleken Ross en Klineman een onverslaanbaar duo. Na tien wedstrijden wisten zij via country quota en kwalificatie via het hoofdtoernooi uiteindelijk de gouden medaille te halen. De overmacht waarmee zij de finale wisten te winnen van het Braziliaanse team Salgado/Antonelli gaf aan dat de prestatie die de Werkendamsen tegen Ross/Klineman wist weg te zetten een indicatie is dat zij dichter bij de wereldtop zitten dan menigeen op grond van hun leeftijd zou denken.

Deze ervaring zal nooit vergeten worden, realiteit is dat de meiden zich dit jaar focussen op het bereiken van de Jeugd Olympische Spelen, welke later dit jaar gespeeld zullen worden.

Bijschrift foto: Emi (links) en Raïsa worden geïnterviewd na hun partij tegen Ross/Klineman

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video