vrijdag 12 januari 2018 16:08

29 aug 2017, Beachteam pakt zilver met gouden glans

persberichtfoto 20170829

Op het Europees Kampioenschap voor spelers onder 18 jaar hebben de beachvolleybalsters Emi van Driel en Raïsa Schoon een prachtige zilveren medaille behaald. In het Russische Kazan streden maar liefst 29 Europese landen om de titel.

 

In een fantastische reeks wedstrijden werd door het duo geen enkele set verloren. Rusland 2, Estland, Noorwegen en Finland werden verslagen, waarna het sterke Ukraine probeerde te voorkomen dat Nederland de finale haalde. In misschien wel de beste wedstrijd van het toernooi werd Ukraine echter met een 21-17 en een 21-15 aan de kant gezet.

Dat betekende de finale in hun eerste grote Europese toernooi voor de jonge Emi (17) en Raïsa (15). Deze finale moest worden gespeeld tegen het als eerste geplaatste Rusland 1, die konden rekenen op hun thuispubliek.

Het werd een heroïsche strijd. Zonder meer werd duidelijk dat dit op dit moment de sterkste teams van Europa zijn in deze leeftijdscategorie. De eerste set ging naar de Russinnen met 21-18, in de tweede set wisten de Nederlandse meiden de wedstrijd te kantelen, met een set die zij wonnen met 21-19. Een derde set moest de beslissing brengen. Tot ver in de set kon het nog alle kanten op, maar uiteindelijk wisten de Russinnen, luidruchtig gesteund door thuispubliek en cheerleaders, de set met een 15-12 net hun kant op te trekken.

Een hele mooie zilveren medaille met een gouden glans was er voor de in Werkendam trainende meiden. Een geweldige beloning voor hun technische vaardigheden, spelinzicht en mentale kracht.

Komend weekend zijn zij te zien op het strand van Scheveningen, waar wordt gespeeld om het Nederlands Kampioenschap bij de senioren.

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video