vrijdag 12 januari 2018 16:07

21 aug 2017, Beachvolleybalsters op weg naar het Europees kampioenschap

persberichtfoto 20170821

Beachvolleybalteam Emi van Driel-Raïsa Schoon speelt van 24 tot en met 27 augustus namens Nederland op het Europees Kampioenschap beachvolleybal voor teams onder 18 jaar. Dit toernooi wordt gespeeld in het Russische Kazan.

 

Het feit dat dit team deel mag nemen is een mooie erkenning voor hun prestaties op nationaal en internationaal niveau. Op het hoogste seniorenniveau in Nederland behaalden Emi (17 jaar) en Raïsa (15 jaar) de afgelopen twee jaar maar liefst 21 medailles. Alleen dit jaar al wonnen ze vier keer de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Internationaal wisten ze zich te kwalificeren voor de volgende ronde op weg naar de Jeugd Olympische Spelen.

Emi en Raïsa trainen in Werkendam bij de Kadijk Beach University, en worden getraind door Olympisch trainer en -coach Debora Kadijk.

Zij mogen zich nu gaan meten met 31 andere teams onder 18 jaar uit bijna even zoveel Europese landen. Een enorme uitdaging voor deze jonge meiden en een unieke kans om op het internationale podium te laten zien wat ze in huis hebben.

Bijschrift foto: Emi (links) en Raïsa op de Copakadijk in Werkendam na hun laatste teamtraining op weg naar het Europees kampioenschap in Rusland.

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video