vrijdag 12 januari 2018 16:06

19 aug 2017, Beachsport teams presteren prima

20170819 Nat Beach Comp

Het afgelopen weekend werd de nationale beachcompetitie op meerdere plaatsen in het land gespeeld. In de laatste weken van de beachvolleybalcompetitie is vooral Scheveningen ‘the place to be’.

Twee opvallende prestaties waren er voor teams, trainend bij Beachsport Vereniging Werkendam: Romy Teuling en Jill Weeda wisten de derde divisie op hun naam te schrijven, en de eerste divisie was een prooi voor Mexime van Driel, binnenkort uitkomend op het Europees Kampioenschap onder 20 jaar, en Flore Gravesteijn.

Komend weekend wordt de laatste ronde van de Eredivisie Beachvolleybal Tour gespeeld in Scheveningen. Ook hier zullen een aantal in Werkendam trainende teams aan meedoen. Viervoudig eredivisie winnaars Emi van Driel en Raïsa Schoon doen niet mee, zij spelen het Europees Kampioenschap onder 18 jaar in Rusland.

Naast de nationale beachcompetitie worden komend weekend ook de regiofinals gespeeld. De best presterende teams van de regionale competities spelen hier tegen de beste teams uit andere regio’s. Kanshebbers in de categorie onder 17 jaar zijn de Werkendamse teams Romy Teuling-Jill Weeda en Julia van Esch-Lynn van Mill. Ook de sinds kort in Werkendam trainende Anique Tavenier staat hoog geplaatst.

Het weekend van 1 tot 3 september tenslotte is Scheveningen het toneel van het open Ned                                erlands Kampioenschap voor senioren. Hier komen alle toppers, waaronder zeker vier in Werkendam trainende teams, in actie.

Bijschrift foto: Jill Weeda (links) en Romy Teuling, op archieffoto, hier actief op het zand van de Copakadijk.

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video