vrijdag 12 januari 2018 16:06

13 aug 2017, Hoek van Holland prooi voor Werkendam

20170813 Finalisten HvH 2017

De top van Nederland verzamelde zich dit weekend voor de voorlaatste ronde van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Op het strand van Hoek van Holland deden de teams van de Kadijk Beach University het buitengewoon goed.

Het team Hannah van Esch-Danique Timmermans kwalificeerde zich wederom voor dit toernooi, waarin zij op een 15e plaats eindigden. Het team Sarah van Esch-Britt den Haan speelde een sterk toernooi, en wisten met een knappe 5e plaats aan te haken bij de top. In de finale troffen de trainingsmaatjes Mexime van Driel-Flore Gravesteijn en Emi van Driel-Raïsa Schoon elkaar. Na een sterke 21-13 voor van Driel-Gravesteijn in de eerste set, wisten van Driel-Schoon de wedstrijd toch te kantelen, en na een 21-18 en 15-9 bereikten zij uiteindelijk het hoogste treetje van het podium.

De goede vorm die zij toonden in Hoek van Holland is belangrijk voor de voorbereiding voor het Europees Kampioenschap onder 18 jaar, waar Emi van Driel- Raïsa Schoon over twee weken Nederland vertegenwoordigen in het Russische Kazan.

Iets verder weg nog, het tweede weekend van september, speelt Mexime van Driel het Europees Kampioenschap onder 20 jaar in Italië. Zij doet dit met Katja Stam, een speelster van Beachvolleybal Team Nederland.

Ervoor, in het weekend van 1 tot 3 september, zijn alle teams te bewonderen op het Nederlands Kampioenschap senioren, dat wordt gespeeld in Scheveningen.

Bijschrift foto: van links naar rechts de zussen Mexime en Emi van Driel, ernaast Raïsa Schoon en Flore Gravesteijn.

Kadijk Beach Promo

Eredivise 2017

KBU 2017 Promo

KBSS Info Video